На новите Пазарски гробишта во српскиот град Пирот, во присуство на роднини и бројни пријатели погребана е 24 годишна родила која пред само три дена роди женско бебе на клиниката во Ниш.

Вчера наутро, после влошување на здравствената состојба предизвикано од последици од Ковид-19, таа за жал починала, јавуваат српските медиуми.

Зад себе ги остави нејзиниот сопруг, како и новороденото бебе, кое не е позитивно за Ковид-19, нејзината мајка, татко и други роднини кои се уште не можат да веруваат во несреќата што ги снајде. Често ја гледаа во семејното кафуле во Пирот, каде редовно беше добро расположена, весела и подготвена да разговара со многумина, пишува Новости.

Многумина ја знаат и како студентка на Економскиот факултет во Ниш.

Беше породена во болницата Пирот во Ниш без никакви гинеколошки проблеми, а породувањето во деветтиот месец во УКЦ во Ниш беше извршено со царски рез, со цел да се намали притисокот врз внатрешните органи.

Нејзината здравствена состојба беше одлична до вчера наутро, кога одеднаш се влоши. Ниту реанимацијата, ниту другите постапки на модерната медицина не помогнаа, а докторите и персоналот на Клиниката многу тешко ја поднесоа смртта на оваа млада жена која го зави своето семејство во црно.