Неверојатен инцидент на насилство и малтретирање на малолетник од сопствениот татко се случил пред неколку дена во позната населба веднаш надвор од Патра во Грција.

Според pelop.gr, кога 15-годишникот се осмелил да му каже на татко му дека е геј, тој и неговиот вујко збеснале и, како што рекле жители на селото, за казна жестоко го претепале. Детето во крв отишло на селскиот плоштад и во лоша состојба било пренесено во болницата Караманданио каде се уште се лекува.

Почицијата била информирана, како што велат информациите од самата жртва, и ги направила првите интервенции.

Жителите на населбата кои го виделе инцидентот со свои очи или дознале за тоа од очевидци, биле изненадени кога виделе дека деновите минуваат, а насилниците остануваат неказнети, поради што се свртеле кон организацијата Насмевката на детето, која го осудила настанот.

Насмевката на детето извести дека ќе биде поднесена пријава до Обвинителството во Патрас за да се справи со инцидентот.

За евиденција, таткото кој наводно безмилосно го тепал своето дете е поранешен градежник, а сега земјоделец. Мајката која се разведе од сопругот е покрај своето дете.