Сопругот на Марина Туцаковиќ, Александар Фута Радуловиќ е лут на неговиот син Лача затоа што им забранил на Цеца Ражнатовиќ и Саша Матиќ да не се приближуваат до неговата сакана на погребот, пишува Блиц.рс.

Фута збеснал кога дознал дека последното збогување од авторката на најголемите музички хитови го одбележа скандал без преседан. Имено, нивниот син Милан Лала Радуловиќ забрани пристап до гробиштата на Цеца и Саша, како и на водителот Милан Калиниќ.

– Имајте разбирање, вие тројца не треба да се приближувате до гробот, а другите можат, им рече Лача на пејачите и водителот, без да се консултира со својот татко.

Тие потоа се собраа и го напуштија погребот. Според медиумите, сопругот на Марина лично ги поканил Ражнатовиќ и Матиќ на Новите гробишта!

– Цеца и Саша разговараа со Фута и се согласија да бидат меѓу четириесетина луѓе на погребот. Тој им рече дека се од срце добредојдени да се збогуваат со својата пријателка и соработничка. Од болка и тага, тој дури и не забележа дека се случува нешто необично на погребот, ниту пак слушна дека Лача ги избркал. Нему му беше чудно што заминаа без збогум, но тој не се занимаваше премногу со тоа, бидејќи имаше своја мака, изјави извор за „Информер“ и додаде дека Фута била шокиран кога дознал за скандалот од медиуми:

– Не можеше да поверува дека Лача ги истера луѓето за кои рече дека се добредојдени на погребот. Особено му беше жал што инцидентот го засени збогувањето на Марина. Тој се надеваше дека денот ќе помине мирно и достоинствено, како што таа заслужува, бидејќи луѓето многу ја сакаа. Беше лут на Лача што се однесувал така кон Цеца и Саша, кои секогаш беа тука за Марина, додека таа со години се бореше со ракот …