Марина Туцаковиќ со децении важеше за една од најдобрите текстописци на овие простори, па затоа многумина пејачи често доаѓаа на нејзината врата.

Марина Туцаковиќ почина и остави зад себе безброј напишани хитови, кои и донесоа брдо пари низ годините наназад.

Пејачката Неда Украден во врска со Туцаковиќ неодамна раскажа една анегдота во врска со нејзиниот хит од осумдесеттите години „Зора је“.

-Песната ми ја напиша покојниот Ѓорѓе Новковиќ со кого неколку пати се скаравме околу насловот на истата. Прво ја нарековме „Јован зора је“, па потоа „Милан зора је“, а потоа конечното име „Зора је“, раскажува Украден.

Таа вели дека потоа и се јавила на Марина која напишала само еден стих, а тоа е „Суза је из ока кренула“, а неа овој стих и донесол преку 100 илјади евра.