Здравствени работници, волонтери и пациенти учествуваа на Скопскиот маратон на дарителите на коскена срцевина.

Паралелно со трката, пред салата „Борис Трајковски“, каде што беа стартот и целта, имаше и отворен пункт, каде што граѓаните можеа да се информираат за принципите на органодарителство. Тука беше и минситерот за здрвство, Венко Филипче, кој даруваше крв. Тој се сликаше со топ-моделот Катерина Ивановска, која беше дел од настанот, а потоа ја објави фотографијата на „Инстаграм“ и се пошегува на своја сметка: „Не знам зошто секогаш стои на прсти кога се фотографираме“, вели Филипче.

📷