Очигледно во оваа сезона на најголемото музичко натпреварување на Балканот, „Ѕвездите на Гранд“ најубавите кандидатки доаѓаат од Македонија.

Исто така во ова шоу се натпреварува и атрактивната скопјанка Андријана Петрушовска. Дефинитивно оваа наша претставничка може уште сега да ја прогласиме за една од најзгодните учеснички во ова шоу.

Исто така, Андријана се натпреваруваше и во музичкото шоу „Заблескај“ кое го организираше магазинот „Убавина и Здравје“.