Професор д-р Сергеј Бубновски, познат специјалист за кинезитерапија , препорачува едноставен метод за зајакнување на имунитетот.

Секоја вечер, кога се враќате дома после напорниот работен ден, ставете во када или леген 10-15 сантиметри ладна, ледена вода.

Никако не додавајте топла вода!

Потоа влезете боси и тапкајте ги стапалата по ледената вода само 10-15 секунди!

Потоа излезете од кадата или легенот и избришете ги нозете со груб фротирски пешкир и облечете волнени чорапи. Така правете секоја вечер и значително ќе го засилите вашиот имунитет.

Ако веќе имате грип, тоа е причина повеќе од одлучно да го зајакнете вашиот имунитет. Во тој случај тапкајте со боси нозе по ледената вода на секои 4 часа.

Универзитетот во Вирџинија открил дека ладната вода помага во подигање на хормоните кои го зајакнуваат имунитетот.

Ладната вода ги има следните предности:

Се бори против депресија

Ги ублажува болките во мускулите

И дава сјај на косата

Го подобрува здравјето на кожата.