Секоја нејзина порака треба да се прочита двапати бидејќи е добро осмислена. Големата Марина Туцаковиќ на 19 септември 2021 година, по тешка болест, оставајќи зад себе стотици песни, од кои многу може да се наречат вистински, музички, уметнички дела.

Таа успеа да допре до секого како никој друг, но не само кога станува збор за текстови, туку и кога станува збор за животни пораки. Навистина, има многу. И, навистина, секоја од нив треба да се прочита двапати.

Судејќи според коментарите на социјалните мрежи, многумина се водат според некои нејзини пораки, како според „правило“. Погледнете некои од пораките на Марина во галеријата подолу: