Утре, 8-ми септември (среда) е неработен ден по повод Денот на независноста.

Ова се преостанатите неработни денови годинава:

За сите граѓани на Република Македонија:

11 октомври (понеделник), Ден на народното востание,
23 октомври (сабота), Ден на Македонската Револуционерна Борба,
8 декември (среда), “Св. Климент Охридски“.

За граѓаните од католичка вероисповед:

01 ноември (понеделник), Празникот на сите светци,
25 декември (сабота), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во Република Македонија:

22 ноември (понеделник), Ден на Албанската азбука.