Двајца велешани биле каснати од змија отровница додека работеле на лозје вчераутро кај селото Војница, а откако им се влошила состојбата се префрлени на Инфективната клиника во Скопје.

Од таму за Канал 5 информираат дека мажите на возраст од 76 и 64 години денеска се во релативно подобра состојба.

Според информациите што ги кажале, двајцата налетале на змиско гнездо, а змијата, според нивно кажување поскок, го каснала прво едниот на дланката, вториот притрчал да помогне па го каснала и него исто така на дланката.

Веднаш тргнале кон Велес, и побарале итна помош, која ги престанала по патот и веднаш им дала серум против отровот. Кратко биле хоспитализирани во велешката болница, но откако попладнето состојбата им се влошила биле донесени на инфективна.