– Ќерка и мајката, двете ги најдовме изгорени во кревет една до друга. Бидејќи телата беа целосно изгорени, од косата и ланчето забележавме дека се работи за млада девојка и нејзината мајка, раскажува за DW на македонски јазик еден припадник на Единицата за брзо распоредување (ЕБР) коj помагаше за локализација на пожарот.

– Кога ги земавме телата, се грижев за да не го изгубам ланчето на девојчето, за да им остане за спомен на семејството, вели тој.

Припадникот на ЕБР додава дека сите тела биле изгорени, а единственото нешто што останало неизгорено во нивните тела биле апаратите за дишење.