Турската полиција во Анталија растурила забава на познати македонски фаци, повеќето од шоу бизнисот и медиумите, објави порталот Либертас.

Гостите ги донела позната македонска туристичка агенција од Скопје која секоја година има летни аранжмани во Турција.

Допрва ќе се знае дали гостите ќе добијат казни.

Забавата е хит на социјалните мрежи во Турција а за неа известиле и медиумите во Турција.