Земјотрес е регистриран доцна вечерва во Македонија. Според информациите на ЕМСЦ, земјотрес со јачина од 2,2 степени по рихетер регистриран е вечерва во Македонија.

Според податоците од сеизмолошките центри, станува збор за земјотрес со епицентар во Виница.

Земјотресот со послаб интензитет го почувствувале и жителите на Кочани.

Станува збор за редоцна сеизмичка активност.